Rólunk

Több mint huszonöt évvel ezelőtt rövid ideig Németországban éltünk. Itt találkoztunk először az itthoni édesség boltokhoz egy kicsit sem hasonlító csokoládézókkal. Már a belépés pillanatában a melegség öntötte el az ember lelkét, no és azok az illatok…

rolunk-webAkkor még laikusként ismerkedtem az új ízekkel, érzésekkel az egész hangulatával. Már akkor felmerült az, hogy hazajövetelünk után esetleg itthon is ezzel a csodával kellene foglalatoskodnunk, de hazatértünket követően teljesen más irányba sodort az élet bennünket. Majd 2009 nyarának egyik délutánján betévedtünk egy videotékába és kezünkbe akadt a Csokoládé című film…

Ezután gyorsan követték az események egymást. Megnyitottuk egy baráti párral első csokoládé üzletünket 2009. augusztus végén, majd hosszabb előkészítő és tanulási folyamat után a 2010-es év márciusában megnyitottuk régi idők hangulatát idéző saját tulajdonú csokoládézónkat és kávézónkat, létrejött Csokoládia. Célunk az volt, hogy mi magunk készítsük csokoládét, próbáljunk meg prémium minőségű alapanyagokból, tartósítószerek és mesterséges színezékek nélkül olyan termékeket alkotni, melyet a saját gyermekeim is nyugodtan fogyaszthatnak, hiszen Ők is nagyon szeretik a csokoládé minden formáját, mint az a kedves pufók madár Csukás István meséjében. Manufaktúránkban gyártott termékeink a táblás csokoládék, bonbonok, csokoládé figurák és a nagyon kedvelt forró csokoládé italporunk. Márkaboltunkban a kézi készítésű termékeink mellett megkóstolhatóak saját receptünk alapján készített forrócsokoládénk és kávékoktéljaink  is.

2013 januárjában sikerült az otthoni “műhelyecskénket” felváltani egy már üzemnek nevezhető műhellyel. Itt már egyszerre tudunk bonbont és táblás csokoládét is készíteni. Ez nagy előrelépés számunkra, hiszen nem kell kompromisszumokat kötnünk az “alkotási” folyamatban. Végre elkezdhettük tanulni a kakaóbab pörkölés mesterségét is, azaz régi vágyunk teljesült a saját kakaóbab behozatalával.

Manufaktúránk fejlődéséhez egy újabb lökést adott egy történészből lett cukrász belépése. Villányi Dóri fiatalos lendületével, szakmai elhivatottságával sikerült egy megújulási folyamaton átmennünk. Kibővített termékpalettánkkal és kreatívabb, újszerűbb megoldásokkal sikerült Csokoládiát a legsikeresebb csokoládékészítő vállalkozások közé emelni.

Mi továbbra is szembe megyünk az árral akkor, amikor egy kisforgalmú, csendes utca szuterén üzletében üzemeltetünk egy csokoládézót. Vendégeink sokszor kérdezik, hogy miért nem „megyünk be” egy plázába, miért nem „telepítjük ki” Csokoládiát külföldre. Én ebben a kerületben születtem, itt élek jelenleg is. Minket sok minden köt Újbudához és az itt élőkhöz. Mi valószínűleg rentábilisabban tudnánk működni csak a viszonteladásból, de számunkra fontos ez a kis csokoládé világ. Nekünk is jólesik ismerősként üdvözölni vásárlóinkat üzletünkben. Vállaltan mi a „beszélgetős” típusú kereskedők vagyunk. Számunkra is jólesik egy habos forrócsokoládé, vagy egy
csésze kávé mellett eldiskurálni az élet dolgairól. Illetve fontos kóstoltatásokkal szondázni az általunk megálmodott új termékeket. Erre nincs jobb hely, mint Csokoládia…
Ha éppen “csendesebb forgalmú” időben érkeznek – üzletünkben – hozzánk kedves vendégeink, akkor szívesen mesélünk arról, hogyan ölt testet a mélybarna, gőzölgő “folyékony arany”, ahogy az inkák nevezték. Az elmúlt ötszáz évben sokat változott xocolat azaz a keserűvíz elkészítésének módja. Szeretnénk megmutatni mindenki számára a mi CSOKOLÁDÉNKAT. Márkaboltunkban megtalálhatóak táblás csokoládéink, üreges csoki figuráink, bonbonjaink és forrócsokoládé italporunk.  Lehetőség van üzletünkben a forrócsokoládénk és a bonbonjaink helyszíni fogyasztására
is. Termékpalettánkkal tökéletesen harmonizál a Le Piantagioni Del Caffé kínálata. Javaslom megkóstolásra a Sziciliai Kávé Koktélunkat (forrócsokoládé, brazil arabica kávé, gőzölt tejhab, csokoládé forgács), ez a mi kedvencünk is.

Véleményünk szerint már az első látogatás után Ön is fogja tudni milyen Csokoládia valódi hangulata…

Látogassanak el hozzánk, mindenkit várunk szeretettel!

Szilágyi Antal, ügyvezető, cukrász-chocolatier