Cikkek

DiaWebDesign: A jó csokoládé is a jó logóval kezdődik

“A logót és a csomagolást is nézve látszik, hogy profi termékkel van dolgunk, amit alig várunk, hogy megkóstolhassunk! És hát ez is volt a cél a logóval! Megismertetni egy márkát, egyedivé tenni és időtállóvá!”
Tovább a teljes cikkhez

Funzine: A legjobb csokiboltok Budapesten

“Ízfokozók, tartósítószer és mesterséges anyagok kizárva, a kreativitás és bátor próbálkozások sora viszont kötelező a Csokoládia filozófiájában – ennek köszönhetően találkozhat itt például a csokival a kecskesajt vagy a tepertő. De ne ijedjünk meg! A klasszikus ízek kedvelői is otthon fogják magukat érezni a Csokoládia édes világban.”
Tovább a teljes cikkhez

Csoki la Bor blog: Csokoládia Cru La Cuvée

“Csokoládia egy olyan birodalom, ahol értékes kincsekre lel, aki szereti a finomságokat. Ez a “hetedhét” országból származó alapanyagból készült csokoládé igencsak az én szájízlésemnek való!”
Tovább a teljes cikkhez

HVG.hu: Gumimaci és 23 karátos arany is kerül a kézműves csokira

‘A Csokoládia Olaszországból, Belgiumból és Franciaországból is vesz alapanyagokat. Kakaóbabot is importálnak, amit a manufaktúrájukban válogatnak, tisztítanak és pörkölnek. Egyelőre a Csokoládia magyar piacra termel, de kísérleteztek nemzetközi szinten is.’
Tovább a teljes cikkhez

Csokicsokival: Csokoládia törökmogyorós étcsokoládé

” Mivel 55 %-os kakaótartalmú, én inkább félétnek nevezném, kicsit még édes, de nem olyan keserű, hogy ne lehessen belőle sokat enni. Elég vastag a tábla, ezért töréskor/harapáskor nagyon hangosan roppan.”
Tovább a teljes cikkhez

Civilrádió: Interjú Szilágyi Antallal – Téma: Két éves a Csokoládia

Borsa: 5 különleges csokoládé

“Akik a minőségi, hazai termékeket előnyben részesítik a külföldiekkel szemben, azoknak a Csokoládia kézműves csokoládéit ajánljuk. A manufaktúrában prémium kategóriás alapanyagokból készülnek a sima és ízesített, tej és ét, kis- és nagytáblás csokoládék. A csokik nem csupán finomak, de még a küllemük is kifejezetten mutatós.”
Tovább a teljes cikkhez

Dívány: A bizarr vörös és mentolos bestiák idén a csokinyulak

“Nálunk a Csokoládiában csak klasszikus csokoládé figurákat készítünk, tehát csoki nyúlból is a hagyományost – meséli Szilágyi Antal üzletvezető. Nem szeretnénk színes, gitározó, motoron ülő, stb. nyulakat készíteni. Azt szeretnénk, ha a megajándékozott gyerekek egy letisztult, régi időket idéző formavilággal találkoznának. Mi tiszta prémium csokoládéból készítünk figurákat. Nem használunk ízfokozókat, mesterséges anyagokat. Továbbra is az a vezérelvünk, hogy kizárólag olyan termékeket készítünk, amelyekkel a saját gyermekeinket is nyugodt szívvel kínáljuk. Gondolva a cukorbetegekre, cukormentes csokoládéfigurákat is készítünk.”
Tovább a teljes cikkhez

Kiskegyed: A legjobb magyar csokimanufaktúrák

“Két évtizeddel ezelőtt Szilágyi Antal és felesége Németországban találkoztak először az akkor még itthon ismeretlen csokoládézók világával. Ma már saját maguk készítik Csokoládia különlegességeit, ahol a bonbonok és táblás csokik mellett csokikoktélokat is kóstolhatnak a vendégek. Táblás ínyencségeik között 67 %-os dominikai, 65 %-os madagaszkári, 66 %-os venezuelai is szerepel, de tandori massalával ízesített tejcsoki is van a kínálatban.”
Tovább a teljes cikkhez

Ági főz blog: Csokoládiában jártam

“A múlt héten felfedeztem a Csokoládia nevű csodaországot! A legizgalmasabbak a bolt feletti kis üzemben készülő táblás csokik, amelyeket izgalmas öntőformákba tesznek, hogy aztán LOVE feliratú, kakaóbabbal mintázott, sőt kakaóbabbal meghintett finomságot vihessünk haza. Természetesen van itt forró csoki, kávé, sütemény is meg két asztal, ahol nagyon kellemesen eltölthetünk egy fél órácskát a cukrász-könyvelő tulajdonossal beszélgetve.”
Tovább a teljes cikkhez

Dívány: Csokoládé zokogásig tél végére

“Leginkább Dickens-regényekben olvasni ilyen apró és otthonos üzletekről, ahol szívesen látnak. A polcokon, mint valami elegáns dohányboltban a szivarok, különböző csokoládémárkák sorakoznak tematikus sorrendben, köztük sok olyan egzotikus ritkasággal, melyekről nem is hallottunk.”
Tovább a teljes cikkhez

Kultúrpart: Orális kényeztetés mindenkinek

“McDonlads-os taktikával csábítja a csokira fogékonyakat a budai Csokoládia, bár emögött nem fondorlatos marketingstratégia áll: a bolt csokiműhely is egyben, és az ÁNTSZ előrásának feleltek meg azzal, hogy a csokiillatot az utcára vezették ki az üzletből.”
Tovább a teljes cikkhez

Budapest23.Eu: 4 mesebeli csokibolt Budapesten – Ahol mennyei finomságok várnak

“Az újbudai Csokoládia – ahogy címertáblája is mutatja – egy igazi csokitéglákból épült csokivár. Kapuin túl csábító, ugyanakkor egészséges finomságok tömkelege vár, hiszen kézi készítésű termékeik prémium minőségű alapanyagokból, tartósítószerek és mesterségek színezékek nélkül készülnek.”
Tovább a teljes cikkhez